Chokladkaka med päron

Ca 10-12 bitar
 
100 g smör
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1.5 dl vetemjöl
2 ägg
 
garnering:
1 burk konserverade päron
mackad mandel
pärlsocker
 
sätt ugnen på 200 grader.
smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant som rymmer 1.5 liter.
häll upp päronen i en sil och låt dom rinna av.
smält smöret och ställ det åt sidan för att svalna.
blanda alla de torra ingridienserna i en bunke.
rör ner äggen och till sist det ljumna smöret, rör ihop allt tills du får en slät smet.
bred sedan ut smeten jämt i bakformen.
skär päronen i klyftor och stick ner dom lätt i smeten i ett vackert mönster.
strö över mandel och pärlsocker.
grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.
kakan får gärna vara lite kladdig och är god att servera med lite vispad grädde



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Lindas mat

Här kommer läggas upp några av mina favoritrecept, både inom mat, dryck och bakning.

RSS 2.0